Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]

de mihaelar63 in Dulciuri, 14 Ian 2011 | 6498 vizualizari

 

Silvoitza se obtine din prune dejdiochate [ desfacute ] , fierte in cazan afara la foc de lemne . Se amesteca incontinuu ore bune{ 5-8 ] sa nu se prinda de fund . Este gata cand a scazut intratat incat linguroiul de lemn sta in picioare in silvoit . Nu se pune deloc zahar . Ca tips- se pun si cativa samburi de prune care vor da o aroma deosebita .
Eu am silvoita de la socra mea - sa o tina Dumnezeu sdanatoasa !.
Silvoita e dulce-acrisoara si este atat de aromata [ mai ales daca e din prune bistrite ]
incat daca faci clatite sau alte dulciuri , nu mai e nevoie sa pui , rom , vanile sau altceva . Aroma e asemanatoare cu cea de migdale .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi albi fainosi
  • 100 gr faina alba
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • silvoita
  • 200 gr stafide
  • 250 gr pesmet + 2 linguri ulei + zahar dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]:

  1. Cartofi se fierb in coaja , se zdrobesc cat sunt calzi si se amesteca cu faina , ulei,  zahar si un praf de sare .
  2.  Aluatul este lasat  20 min   la rece  [ se poate lucra mai bine ]
  3.  Se formeaza in palma niste mici placintele peste  care se pune o lingurita de silvoita . Eu am pus drept surpriza si cate o stafida uriasa !
  4.  Se modeleaza gombotii rotunzi si se fierb in apa clocotita . Sunt fierti cand se ridica la suprafata
  5. Cat fierb gombotii pregatiti pesmetul , se prajeste usor  in ulei pana devine auriu , se adauga si putin zahar - dupa gust .
  6.  Sunt deliciosi atat calzi cat si reci .

TIPS-URI

1

Acesti gomboti pot fi serviti in zilele de post .

2

Cine doreste poate sa puna un ou in compozitia de aluat si in plus 50 gr faina .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu silvoita [ magiun de prune ]" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Teo 1

15.01.2011, 21:50

aroma a ajuns pana la mine !e o noutate si trebuie incercat !

mihaelar63 1

18.01.2011, 08:45

Mirela si Ancuta bineinteles ca primesc portie dubla , doar sunt insotite

lilik 1

15.06.2011, 01:52

iooooiii ce buni...bunica facea silvoita si ne aducea,dar nu am mancat de muuuulti ani

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise